e
Banner

Etiketler: yeşil lojistik



EKOL, lojistiği çevre ve yapay zeka ile de buluşturdu


Yayın: 02-09-2022
Kategori: Lojistik

Ekol Lojistik, yenilikçi ve girişimci yapısıyla yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Ekol, Avrupa’nın en büyük depolama alanlı yeşil tesisi Lotus’ta, lojistik sektöründe tek çatı üzerine kurulu en büyük güneş enerji santrali ve sağlık operasyonları otomasyon çözümü yatırımlarını faaliyete geçirdi.




Horoz Bolloré Logistics yeşil dönüşümde proaktif duruşunu sürdürüyor



“Çevreyle dost ve daha yeşil lojistik çözümler sunmak temel amacımız” diye Horoz Bolloré Logistics Genel Müdürü Hakan Yaman, hibrit ve elektrikli araç kullanımından, yeşil depo yatırımlarına kadar birçok alanda adımlar attıklarını, 2027’de karbon kullanımında 10 yıl öncesine göre yüzde 43 oranında azaltım hedeflediklerini söyledi. 




Lima Logistics Avrupa-Türkiye hattında yeşil iz bırakacak



Lima Logistics, özmal araç yatırımıyla İtalya başta olmak üzere, Avrupa ve Türkiye hattında intermodal servisini devreye alarak yeşil lojistik alanında önemli bir adım attı. Lima Logistics Ticari Hat Müdürü Kağan Altınok, havayolunda çevreci partnerlerle ilerlerken, Uzakdoğu hattında ise demiryolu + havayolu servis seçenekleriyle karbon ayak izini minimize etmek için çalışma yürüttüklerini söyledi. 




UPS karbon nötr maratonunda hızlı koşuyor


Yayın: 19-09-2022
Kategori: Yeşil Lojistik

Dünya ticaretinin yüzde 2’sini tek başına hareket ettiren UPS, 2050’de karbon nötr olma hedefi için sıkı bir şekilde çalışma yürütüyor. Teslim edilen paket başına harcanan CO2 oranını neredeyse yüzde 15 oranında azaltan şirket, 10 bin adede varan elektrikli araç yatırımıyla sıfır emisyonlu filoya geçiş sürecini hızlandırdı. Tesislerinde enerji ihtiyacının tamamını yenilebilir enerjilerden karşılamayı hedefleyen şirket, elektrikli bisiklet ve drone ile teslimattan, rota optimizasyonu ve yakıt tasarrufuna kadar birçok alanda çalışma yürütüyor. 




Batu, 150 bin ağacın absorbe edebileceği karbon salımını engelledi



Doğa dostu taşımacılık modlarına ağırlık veren Batu International Logistics, geçen yıl gerçekleştirdiği intermodal taşımalarla 150 binden fazla ağacın temizleyebileceği karbon salımının önüne geçti. Batu International Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna, “İntermodal taşımalarımızı artırarak yeşil lojistik özelinde çevreye sunduğumuz katkıyı en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. 




Globelink Ünimar Korusu, Ege Orman Vakfı iş birliğiyle hayat buluyor!



Globelink Ünimar, Orman Haftası kapsamında yeni bir adım atarak Ege Orman Vakfı iş birliğiyle Globelink Ünimar Korusu’nu oluşturuyor. Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına kurulan Yüzüncü Yıl Ormanları’nın içerisinde yer alacak koruda yeni fidanlar yeşerecek.




CEVA, 2025'e kadar tüm depolarını düşük karbonlu elektrik kullanımına geçireceğini taahhüt etti



CEVA, depolarında yüzde 100 düşük karbonlu elektrik kullanacak; kullandığı aydınlatmaları LED’e dönüştürecek. Depolarda kullanılan güneş paneli yüzey alanı, 180 milyon dolarlık yatırımla 2025 yılına kadar üç katına çıkarılacak.




Sarp Intermodal’ın yüzde yüz elektrikli TIR’ı Türkiye yollarında!



Lojistik sektörünün öncü markalarından Sarp Intermodal, Türkiye’nin ilk yüzde yüz elektrikli çekici (TIR) yatırımını gerçekleştirdi. 




Alışan Lojistik globalleşme hamlesi başlattı


Yayın: 22-06-2023
Kategori: Lojistik

Türkiye’nin en köklü lojistik şirketlerinden Alışan Lojistik, globalleşme hedefleri doğrultusunda yol haritasını belirledi. Bu vizyon çerçevesinde 2023 için gerçekleştirecekleri proje ve yatırımları belirli başlıklarda topladıklarını vurgulayan Alışan Lojistik CEO Uygar Uşar, “Operasyonel planlarımızı desteklemek üzere e-ticaret ekosistemi dahil tüm sektörlerin ihtiyaçlarına dönük depolama arz kapasitemizin arttırılması için proje ekiplerimiz sürekli çalışıyor. Depolama ve taşıma çözümlerimize yaptığımız tüm yeni yatırımların, ‘Green Deal’-‘Yeşil Mutabakatına’ tam uyumlu olmasına önem veriyoruz” dedi.  




Batu Logistics, yeşil ve dijital dönüşümde öncülük hedefliyor


Yayın: 09-08-2023
Kategori: Lojistik

Batu Logistics, lojistik ve forwarder kavramlarının yeniden tanımlandığı dönüşüm sürecinin öncüleri arasında yer almak için çalışmalarını hızlandırdı. Şirketin Genel Müdürü Efe Göktuna, “Yeşil ve dijital dönüşüm heyecan verici bir gerçeklik olarak karşımızda. 2023’ün ikinci yarısı ve 2024 için tüm planlarımızı, bu süreçte sektöre katkı sağlamak ve değişime liderlik etme vizyonuyla belirliyoruz. Değişime uyum sağlayamayan ayakta kalamaz.” dedi.